news        mail   location

 
 

Uneori se aude, cum românii, la năduf și oftaturi, spun: „Nu te pune cu mintea prostului că e odihnită!” Parcă ar suna înfricoșător acest proverb spus pe scurt, așa cum sunt zicerile românilor, care au avut mari suferințe în decursul istoriei!

 

Puterea minții ar fi al doilea mister despre care este foarte bine ca să știm câte ceva. Și în această privință, savantul chirurg neurolog Alexandru Ciurea, scrie: „Într-adevăr, creierul uman are o forță cu totul deosebită, dovedită, și care se numește puterea minții”. Este un element extrem de interesant: forța minții este recunoscută de toată lumea și se spune că „puterea creierului poate să miște munții”.

Mai mult, s-a considerat că această activitate cerebrală are și o împlinire spirituală. Această spiritualitate, această legătură pe care o avem cu Divinitatea sau cu persoane aflate la distanță sau în apropiere, se realizează datorită puterii minții noastre. S-au făcut diferite experiențe: un grup de persoane dotate cu activitate mentală superioară au încercat să influențeze  natura înconjurătoare, să provoace norii și ulterior ploaie. S-a reușit asta (știu exact din experiență proprie, de ani de zile – nu vă mirați: toți putem aduce ploaie, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin credință cât un „grăunte de muștar”, cum spune Iisus Hristos: „Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă” Matei 17, 20)! Este dovedit că puterea minții influențează lumea înconjurătoare atât individual, cât și în grup, și că totul se datorează acestui organ superb, acestei bijuterii, care este creierul. De fapt, toate exercițiile spirituale, de adunare în grup (la slujbe și alte manifestări de bucurie!), nu fac decât să arate puterea minții în grup. Mintea se concentrează asupra elementelor pozitive interioare organismului, ca să deschidă toate căile și exterioare și interioare asupra naturii înconjurătoare. De aceea, când porniți un lucru, concentrați-vă  cu puterea minții și realizați-l total „cap-coadă”, fără obstacole sau ezitări!”

Am făcut multe experiențe cu „puterea minții”, mai ales atunci, când în grup mai mic sau mai mare, ne-am strâns la rugăciune pentru ploaie (când eram preot în Ardeal) și numai după puțină vreme cerul senin s-a împodobit cu nori, nefiind niciun nor până atunci. A venit o ploaie mare „binefăcătoare” spre uimirea noastră.

Am înțeles ce înseamnă „credința cât un fir de muștar” și că la rugăciuni se pot forma nori aducători de ploaie. Nu fac glume! Încercați! Așa și cu boala! Rugă la Dumnezeu pentru vindecare! Așa este și cu pacea amenințată cu prăbușirea războaielor peste noi, rugăciunea poate apăra viața noastră amenințată.

Ruga sinceră pentru prosperitatea României, a Europei și a lumii, poate fi dacă ne unim în credință și rugăciuni sincere!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar