news        mail   location

 
 
×

Notificare

Folder doesn't exist or doesn't contain any images

În a doua zi a praznicului Învierii Domnului, mănăstirea argeșeană Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel a trăit momente de mare încărcătură spirituală. Credincioșii musceleni au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic.  Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.




 


 

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre însemnătatea acestei mari sărbători, amintind de mărturisirea supremă pe care o facem atunci când spunem ,, Hristos a înviat!”

Începuturile mănăstirii Negru Vodă se regăsesc în anul 1215, aceasta trecând ulterior prin diferite etape de rezidire și restaurare. Desfințată în 1959 de regimul comunistm a fost reînființată în anul 1989 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, funcționând în prezent ca mănăstire de călugări. În ultimii ani, așezământul monahal muscelean a trecut printr-un amplu proces de restaurare finanțat cu fonduri europene.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar