news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de 15 aprilie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului a primit vizita domnului Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, care a venit însoțit de soția, doamna Mihaela Geoană, de domnul Mînzână Ion – Președintele Consiliului Județean Argeș și de domnul Cristian Puiu – Administratorul Public al Consiliului Județean Argeș.



 

Oaspeții au vizitat Catedrala Voievodală ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab, Muzeul Arhiepiscopal, Paraclisul, și Palatul Eparhial, lăsând un frumos înscris în Cartea de Aur.

Au avut loc discuții legate de tradițiile și spiritul religios al poporului român de pretutindeni. De asemenea, au fost menționate diferite aspecte legate de comunitățile externe românești, precum și despre contribuția Bisericii Ortodoxe Române la dezvoltarea acestora.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar