news        mail   location

 
 

În Duminica a IV-a din Postul Paștelui, obștea monahală de la mănăstirea argeșeană Aninoasa s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop  Calinic care a oficiat cu această ocazie Sfânta Liturghie împreună cun un sobor de preoți și diaconi.



 

Momentul a fost deosebit datorită faptului că astăzi s-a făcut în mod oficial instalarea monahiei Heruvima ca stareță a acestei sfinte mănăstiri.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat pelerinilor diferite sfaturi duhovnicești , amintind în mod deosebit de dragostea pe care o arată permanent Dumnezeu în relația cu omul.

Monument istoric și de arhitectură românească, Mănăstirea Aninoasa se prezintă ca un ansamblu arhitectonic de tradiție brâncovenească, fiind construită în anul 1677 de boierul Tudoran Vlădescu. Biserica a fost pictată în tehnica fresco de către renumitul zugrav bisericesc Pârvu Mutu din Câmpulung Muscel, trecut solemn în rândul sfinților de către Sfântul Sinod a lBisericii Ortodoxe Române,în anul 2017.

După secularizare devine biserică de mir, fiind reînființată ca mănăstire de maici în anul 2001 prin grija Chiriarhului locului.

Perioada de renaștere a Mănăstirii Aninoasa, începe cu Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul, care încă din anul 1988, de pe vremea păstoririi ca episcop vicar al Râmnicului și Argeșului, s-a îngrijit de consolidarea bisericii mănăstirii, susținând toate acțiunile de restaurare ale ansamblului arhitectonic.

Cea mai importantă etapă în restaurarea acestui important monument istoric  s-a făcut prin accesarea de fonduri europene în perioada 2014-2021.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar