news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat astăzi în municipiul Pitești o nouă ediție a ,,Marșului pentru viață”.



 

Manifestarea a avut un impact deosebit prin prezența preoților din parohiile argeșene și a credincioșilor veniți din aproape toate localitățile Eparhiei.

Părinții împreună cu pruncii, tineri și vârstnici, au pornit din fața Teatrului Al. Davila pe traseul Biblioteca Municipală ,, Dinicu Golescu” -  Biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe din piața Vasile Milea, unde a fost săvârșită o slujbă de Tedeum. Corul ,,Glasul Arhanghelului” de la parohia argeșeană Micești  au însoțit participanții la acest eveniment  aducând în sufletele tutoror bucuria și inocența copilăriei.

Din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a vorbit astăzi părintele Andrei Diaconescu, responsabil de Sectorul Social – Filantropic și de Misiune al Eparhiei, care a prezentat importanța nașterii de prunci pentru salvarea viitorului acestei țări care suferă din punct de vedere demografic.

Participanții au purtat pancarte cu mesaje pentru susţinerea femeii, a familiei şi a vieţii, scopul fiind acela de a atrage atenţia asupra numărului mare de avorturi care se fac în spitalele din România. Dacă la edițiile trecute erau invitați specialiști din domeniul medical, anul acesta au fost invitate să vorbească două mame fiecare având opt, respectiv nouă prunci. Mesajul acestora a fost extrem de încurajator pentru viitoarele mămici care urmează să aducă pe lume copiii binecuvântați de Dumnezeu.

Prin participarea la Marșul pentru viață credincioșii au oferit astăzi o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pruncul binecuvântat de Dumnezeu.

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar