news        mail   location

 
 

În Duminica Ortodoxiei, credincioșii argeșeni au participat cu bucurie la Sfânta Liturghie oficiată vechea Catedrală Arhiepiscopală construită în municipiul Curtea de Argeș de domnitorul Sfânt Neagoe Vodă Basarab. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a vorbit credincioșilor despre despre folosul icoanelor în viața creștinilor, dar și despre datoria de a mărturisi credința în Hristos prin înțelegerea corectă a textelor din Sfânta Scriptură.

Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș a fost construită în perioada 1512-1517 și restaurată în timpul regelui Carol I. Are două hramuri: unul închinat Adormirii Maicii Domnului și celălalt Sfântului Neoagoe Vodă Basarab. Ultimul a fost rânduit de Prefericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2009 cu ocazia ridicării Episcopiei Argeșului și Muscelului la treapta de Arhiepiscopie.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar