news        mail   location

 
 

În Duminica izgonirii lui Adam din Rai, credincioșii argeșeni au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în Noua Catedrala Arhiepiscopală ce poartă hramurile Sfintei Mucenițe Filoteea și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.



 

 

În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a tâlcuit evanghelia din această duminică, amintind că la căderea din Eden a protopărinților noștri Adam și Eva, Dumnezeu a făgăduit Răscumpărarea prin Întruparea Fiului Său.

Noua Catedrală din municipiul Curtea de Argeș cu hramurile Sf. Mc. Filoteia și Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, are rol de necropolă regală şi arhiepiscopală. Acest proiect este rezultatul parteneriatului încheiat în data de 10 mai 2009 între Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală a României. Construcția este finalizată, în prezent fiind realizate lucrări la pictura din interiorul bisericii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar