news        mail   location

 
 

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale.



 

Evenimentul a avut loc în Sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal și a adunat toți membrii care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ.

Prin intermediul unui material video realizat de Departamentul Mass-media din cadrul Sectorului Cultural și Comunicații Media al Eparhiei, a fost prezentată activitatea desfăşurată în anul 2022 de toate departamentele Centrului Eparhial. Au fost evidențiate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial.

Ierarhul prezentat importanța evenimentelor desfășurate pe parcursul anului 2022 și a mulțumit celor direct implicați în toate activitățile Eparhiei.

În cadrul acestei ședinței, membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările ostenitorilor de la Centrul Eparhial și au făcut diferite propuneri constructive cu privire la misiunea Bisericii în societate.

Adunarea Eparhiala este organism deliberative pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunarii Eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar