news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de 21 ianuarie 2023, o delegație de parlamentari din Republica Moldova, dimpreună cu senatori și parlamentari conduși de doamna Alina Gorghiu – Președintele Senatului României, a vizitat Mănăstirea Argeșului.



 

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, delegația a fost întâmpinată de părintele Michai Andrei – Consilier Eparhial și de părintele diacon Adrian Enache.

Oaspeții au vizitat frumoasa ctitorie a Sfântului Voievod Neagoe Basarab, s-au închinat și au fost miruiți, după care au pășit în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală, unde s-au rugat la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia și au făcut un popas în necropola în care își dorm somnul de veci Regii și Reginele României.

Vizita a continut la Palatul Arhiepiscopal, proaspăt restaurat în urma proiectului european desfășurat între anii 2017-2022, unde cei prezenți au văzut scenele pictate în care este expusă frumoasa legendă a Meșterului Manole.

După cuvântul scris în Cartea de Aur a ansamblului mănăstiresc, părintele Andrei Michai a rostit un cuvânt de binecuvântare din partea Chiriarhului și au fost oferite diferite daruri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar