news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de 14 ianuarie 2023, o delegație a Mănăstirii Antim, condusă de părintele Stareț Protosinghelul Vicențiu Oboroceanu a ajuns la noua Catedrală Arhiepiscopală și necropolă regală din Curtea de Argeș unde, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, a primit un veșmânt al Sfintei Mucenițe Filoteia.



 

 

Veșmântul a fost așezat într-o frumoasă raclă din argint, împodobită cu emailuri, reprezentând pe Sfânta Muceniță Filoteia și pe Sfântul Ierarh Antim Ivireanul.

Racla a fost aşezată în biserica mănăstirii, în locul din partea dreapta a pronaosului, unde moaştele Sfintei Filoteia au fost adăpostite în taină în perioada Primului Război Mondial (1917-1918).

Mănăstirea Antim din Capitală a fost construită între anii 1713-1715, prin strădania Sfântului Antim Ivireanul, pe atunci Mitropolit al Ungrovlahiei, după planurile întocmite chiar de acesta.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar