news        mail   location

 
 

Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos a fost cinstit astăzi în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului.



 

 

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală din Curtea de Argeș.

Ierarhul Argeșean a adresat un cuvânt de învățătură: „Cu greu sunt de înțeles Tainele lui Dumnezeu, mai ales când sunt ascunse de privirea și înțelesul nostru obișnuit, mai mult chiar, această Taină ascunsă, nu este știută nici măcar de îngeri! Cum am putea noi să vedem și să pricepem mai mult ca Îngerii?

Chiar dacă S-a făcut om, Cuvântul lui Dumnezeu, Cel Care ,,a făcut toate, El a rămas în Sine Însuși, și veghează: ,,Le reînnoiește pe toate, El, care nu este nici mărginit de locuri, nici nu se întinde în timp, nici nu se schimbă în funcție de durate de timp scurte sau lungi, nici nu este alcătuit din sunete, nici nu se sfârșește în tăcere! Și a făcut aceasta luându-Și trup și nepărăsind Sânul Tatălui. Aici, se arată ochilor omenești, acolo, să lumineze mințile îngerești. Aici, să coboare pe pământ, acolo, să stăpânească cerurile. Aici, să se facă om, acolo, să creeze oamenii”, iar în final a pus la sufletul celor prezenți următoarele: „Iar atunci, când la masă, nu uiți să așezi un scaun, spunând că este locul lui Dumnezeu, Care, din vreme în vreme este posibil să vină la masă, arăți bunăcuviință românească! Masa și locul sunt întotdeauna pregătite. Și atunci întâmpini pe Creatorul Cerului și al Pământului: ,,Cu noi este Dumnezeu!”Acesta este Crăciunul binecuvântat: Cu noi este Dumnezeu! În vatra noastră binecuvântată!”

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar