news        mail   location

 
 

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată astăzi întâlnirea preoților din Protopopiatul Costești cu ocazia Conferinței de toamnă, pusă sub tematica generală a Anului Omagial 2022 – „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.



 

 

Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

În deschidere, părintele Andrei Michai, consilier administrativ bisericesc, a adresat un cuvânt în care a exprimat recunoștința și mulțumirea preoțimii Protopopiatului Costești, pentru purtarea de grijă a Părintelui Arhiepiscop Calinic, arătată neîncetat față de parohiile din cuprinsul Protopopiatului.

A urmat proiecția filmului realizat de TRINITAS TV intitulat „Rugăciunea în viața Bisericii și a creștinului”, material care sintetizează cuvinte ziditoare ale marilor duhovnici din ultimele decenii, dar și mărturii ale unor personalități marcante din diferite domenii de activitate precum medicina, jurnalismul și sportul, în ceea ce privește puterea rugăciunii.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a adresat un cuvânt preoțimii Protopopiatului Costești, evocând totodată evenimente semnificative din viața sfinților isihaști, Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația rugăciunii în viața fiecărui credincios, făcând un rezumat al filmului realizat de Trinitas Tv.

În cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuții pe marginea celor expuse în cadrul referatelor prezentate, precum și pe marginea tematicii Anului omagial, părintele consilier Andrei Michai manifestându-și aprecierea față de preoții referenți pentru calitatea referatelor prezentate.

La finalul conferinței, Ierarhul a mulțumit slujitorilor pentru prezență, îndemnându-i să primească cu smerenie toate încercările pastorației urmând exemplul sfinților isihaști.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar