news        mail   location

 
 

Parohia Sfântul Stelian – Pediatrie din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul. Credincioșii împreună cu personalul medical au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.



 

 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind ca Sf. Cuv. Stelian Paflagonul este un model pentru tot personalul medical de la Spitalul de Pediatrie din municipiul Pitești.

Împreună cu un sobor de preoți diaconi, Ierarhul săvârșit slujba parastasului pentru toți ctitorii și binefăcătorii bisericii.

Biserica de lemn din incinta Spitalului de Pediatrie, construită în stil maramureșean, a fost sfințită în ziua de 22 decembrie a anului 2009. O contribuție însemnată a avut părintele Mirea Dan Marian, care a fost hirotonit preot pentru acest sfânt lăcaș de rugăciune. Pentru activitatea deosebită desfășurată în cadrul parohiei, Ierarhul Argeșean i-a oferit acestuia distincția eparhială ,,Crucea Basarabă". De asemenea, părintele prof. univ. dr. Nicolae Brânzea, a primit din partea Chiriarhului aceeași distincție. Mai mult, domnul Tudor Ionescu, manager al Spitalui de Pediatrie din Pitești, a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului medalia creștin-ortodoxă ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab".

Biserica parohiei Sf. Cuv. Stelian Paflagonul din municipiul Pitești a fost ridicată în perioada 2008-2009 de o echipă de meșteri din comuna argeșeană Rucăr.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar