news        mail   location

 
 

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată întâlnirea preoților din Protopopiatul Câmpulung Muscel, cu ocazia Conferinței de toamnă, pusă sub tematica generală a Anului Omagial 2022 – „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.



 

Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a protoieriei Câmpulung Muscel, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a prezidat această întâlnire.

Cei prezenți au avut ocazia să vizioneze filmului realizat de TRINITAS TV intitulat „Sfântul Grigorie Palama – teologul luminii necreatei”, material care ne îndeamnă să cunoaștem mai bine viața pilduitoare și scrierile Sfântului Ierarh Grigorie Palama.

După acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a adresat un cuvânt preoțimii Protopopiatului Câmpulung Muscel, amintind în mod deosebit despre intensificarea lucrării pastorale în parohie prin conștientizarea importanței rugăciunii în rândul credincioșilor.

În cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuții pe marginea celor expuse în cadrul referatelor prezentate, precum și pe marginea tematicii Anului omagial. Părintele consilier Andrei Michai a apreciat în mod deosebit sfaturile pe care Chiriarhul Eparhiei le-a adresat preoților prezenți la acest eveniment, precum și munca depusă de preoții conferențiari.

La finalul conferinței, Ierarhul a mulțumit slujitorilor pentru prezență, îndemnându-i să primească cu smerenie toate încercările pastorației urmând exemplul sfinților isihaști.

Săptămâna viitoare vor fi organizate conferințele preoțești de toamnă în protopopiatele Topoloveni și Costești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar