news        mail   location

 
 

Prima şcoală de învăţământ superior din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962 şi s-a numit „Institutul Pedagogic de 3 ani”, cu specializări pedagogice în Matematică, Fizică, Biologie, Chimie, Filologie şi Educaţie fizică şi sport.



 

A urmat deschiderea către specializările tehnice, conducând la înfiinţarea Institutului de Subingineri (1969), unite în 1974 sub titulatura de Institutul de Învăţământ Superior. Ulterior au existat diverse alte forme de organizare, într-o perioadă aflându-se în subordonarea Institutului Politehnic Bucureşti,  ajungând  în anul 1991, când, după trei decenii de acumulări în acest segment intelectual, a devenit autonomă şi a primit denumirea de „Universitatea din Piteşti”.

În ziua de 9 noiembrie a avut loc un eveniment festiv în care s-au aniversat cei 60 de existență ai Universității din Pitești, unde a participat Părintele Arhiepiscop Calinic, care a rostit un cuvânt de felicitare pentru toți cei care s-au ostenit pe altarul învățământului universitar, amintind și de frumoasa colaborare existentă de-a lungul timpului. Din anul universitar 1991/1992, se înființează programul TEOLOGIE-ASISTENȚĂ SOCIALĂ, iar din anul 1993/1994, acesteia i se alătură și specializarea TEOLOGIE PASTORALĂ, iar din anul 2005, specializarea TEOLOGIE-ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Actuala FACULTATE DE TEOLOGIE, LITERE, ISTORIE ȘI ARTE  continuă tradiția științelor umaniste și artelor, din cadrul Universității din Pitești.

Domnul prof. univ. dr. Dumitru Chirleșan, Rectorul Universității a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei pentru frumoasa colaborare academică, de-a lungul deceniilor, și i-a oferit o plachetă aniversară.

La aniversarea UPIT, sărbătorită la Filarmonica Pitești, au fost prezente autoritățile locale și județene, rectori și reprezentanții ai universităților din țară, profesori, studenți și absolvenți.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar