news        mail   location

 
 

Ziua Forțelor Armate Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară ziua de 25 octombrie. Devenită simbol al tututor bătăliilor și eroilor neamului românesc, această zi a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care țara își sărbătorește armate și pe cei care au fost în slujba acesteia.



 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în municipiul Pitești, la monumentul eroilor, a fost oficiată o slujbă de binecuvântare și pomenire de către un sobor de preoți condus de părintele protoiereu Dinu Vasile Laurențiu.

Au fost depuse coroane de flori din partea reprezentanților diferitelor instituții locale și județene, după care, cei prezenți, au participat la parada militară organizată cu acest prilej.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar