news        mail   location

 
 

În Duminica Sfintei Cruci, parohia argeșeană Rucărul de Jos a trăit momente de mare bucurie. În mijlocul acestei comunități s-a aflat astăzi Înaltpreasințitul Părinte Calinic Argeșeanul care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

 

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul a vorbit celor prezenți despre Sfânta Cruce, amintind că jertfa Mântuitorului Iisus Hristos este semnul iubirii supreme a lui Dumnezeu pentru noi. Ierarhul Argeșean a insistat ca semnul Sfintei Cruci să fie făcut corect pentru ca să lucreze în fiecare dintre noi harul Duhului Sfânt.

Comunitatea rucăreană a dorit să mulțumească Ierarhului pentru binecuvântarea adusă parohiei în această zi, oferindu-i acestuia o icoană cu chipul Maicii Domnului.

Biserica cu hramul principal ,, Adormirea Maicii Domnului” și ,, Sfântul Ierarh Nicolae” care deservește parohia Rucărul de Jos a fost construită în perioada 1890-1894 prin contribuția regelui Carol I, a boierilor locali și a credincioșilor, fiind sfințită de episcopul Ghenadie Petrescu.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar