news        mail   location

 
 

În Duminica a II-a după Rusalii, credincioșii parohiei argeșene Dobreștii de Sus au trăit momente de mare bucurie. În mijlocul acestora s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Chiriarhul a amintit în cuvântul rostit cu această ocazie de eforturile înaintașilordepuse pentru restaurarea bisericii din Dobreștii de Sus.



 

De asemenea, un alt motiv al prezenței Ierarhului Argeșean în parohia Dobreștii de Sus a fost instalarea părintelui Ene Eduard Mihăiță în funcția de preot paroh pentru această comunitate. Acesta vine să-l înlocuiască pe părintele Isăroiu Adrian care a slujit în acest loc timp de 20 de ani și care a fost transferat în parohia Priboienii de Sus.

Biserica parohiei Dobreștii de Sus are hramul ,, Înălțarea Domnului” și se află în comuna Dobrești din protopopiatul Topoloveni. A fost construită în anul 1865 de domnul Din Popescu pe locul unei alte biserici de lemn din 1870 construită de vornicul Radu Golescu drept metoh al mănăstirii Nămăiești. Deteriorată în timp, biserica din Dobreștii de Sus a fost restaurată în perioada 2005-2010 în timpul slujirii  preoților Isăroiu Adrian și Miloiu Raoul, lucrările fiind finanțate atunci de familia domnului Stoenescu Nicolae.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar