news        mail   location

 
 

În Duminica a IV-a din Postul Paștelui, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul de lemn cu hramul  Sfântul  Mucenic Mina aflat în incinta Unității militare 01042 din Curtea de Argeș.



 

Cu această ocazie, Chiriarhul a vorbit despre semnificațiile textului evanghelic duminical, insistând în mod deosebit asupra dialogului dintre Mântuitorul Iisus Hristos și tatăl copilului vindecat.

La bucuria reîntâlnirii cu Ierarhul Argeșean s-a adăugat astăzi și momentul în care cei prezenți au fost martori la instalarea noului preot militar în persoana părintelui Stănoiu Mihai.  Acesta primește noua misiune pastorală specială în cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte – Posada, după pensionarea vrednicului preot militar Grigore Gheorghe.

Tot astăzi, Părintele Arhiepiscop Calinic a oferit noului comandant al Unității Militare din Curtea de Argeș, locotenent colonel Popa Costinel, medalia creștin-ortodoxă ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”.

De asemenea, Batalionul 33 Vânători de Munte Posada a oferit Chiriarhului Eparhiei,  o plachetă cu Stema de Onoare și emblema batalionului.

Biserica de lemn cu hramul Sf. Mc. Mina a fost donată de Eparhia Argeșului și Muscelului. Edificiul a fost adus de la Parohia Sfinții Martiri Brâncoveni din orașul Mioveni și așezat pe temelia unde urmează să fie zidită o biserică nouă.

Batalionul 33 Vânători de Munte – Posada, din cadrul Unității Militare 01042, a luat ființă în urmă cu 53 de ani,  în ziua de 1 iunie 1969. Militarii argeșeni au participat până în prezent la patru misiuni în Afganistan, unde au fost însoțiți de preotul militar al unității.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar