news        mail   location

 
 

Unirea Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească, de la 24 ianuarie 1859, a însemnat încununarea unui întreg proces de cultivare a unităţii naţionale a românilor, proces în care Biserica Ortodoxă Română și-a adus o contribuție esențială.



 

Contemporanii au numit data de 24 ianuarie 1859 „Ziua cea mare a veacului”, deoarece au înțeles că Unirea Principatelor Române, începută la Iaşi, în data de 5 ianuarie 1859, şi desăvârşită la Bucureşti, în data de 24 ianuarie 1859, constituie piatra de temelie a noului stat unitar român.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, în ziua de 24 ianuarie 2022, a avut loc o slujbă de sfințire a troiței construită pe înălțimile Dâmbovicioarei, de către familia domnului Dumitru Secăreanu, primarul localității, în memoria ostașilor căzuți la datorie în Primul Război Mondial.

Soborul de preoți a fost condus de părintele Andrei Michai, Consilier Administrativ Bisericesc, care a oficiat slujba de sfințire, precum și slujba parastasului pentru toți cei care și-au jertit viața pentru Țară și Neamul Românesc.

La eveniment au luat parte militari și oficialități locale, județene și centrale.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar