news        mail   location

 
 

Ziua de 18 noiembrie are o importanță deosebită în istoria Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, pentru că marchează aniversarea a 31 de ani de arhipăstorire ai Părintelui Arhiepiscop Calinic.



 

Cu acest prilej, Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul argeșean a vorbit despre începuturile Eparhiei Argeșului, cu greutățile și încercările din vremurile de acum mai bine de trei decenii. De asemenea, a adus prinos de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru ajutorul divin trimis în noua eparhie.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost hirotonit arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului la 17 noiembrie 1985, iar în data de 18 noiembrie 1990 a fost înscăunat ca episcop titular al Episcopiei Argeșului și Muscelului, reînființată la 12 februarie 1990.

În data de 26 septembrie 2009 a fost ridicat la demnitatea de Arhiepiscop în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar