news        mail   location

 
 

Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti a împlinit,vineri 24 septembrie 2021, 140 de ani de existenţă. La ceremonie a luat parte inclusiv şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, care a felicitat conducerea şi întregul personal al unităţii.


 


 

Cu acest prilej, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul,  a fost oficiată o slujbă de mulțumire de către părintele Andrei Diaconescu, Consilier Social Filantropic, împreună cu un sobor de preoți.

Prima atestare documentară despre un spital militar permanent în Piteşti apare în anuarul Armatei Române din 1881. Spitalul avea atunci ca personal propriu pe farmacistul de batalion clasa a 2-a sublocotenent Rădulescu Alexandru, restul personalului fiind “ataşat” de la unităţile din garnizoană şi a funcţionat în imobilul din strada Şerban Vodă (astăzi Victoriei) la nr. 96.  

Au trecut de atunci 140 de ani. Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” funcţionează acum pe Str. Negru Vodă din Piteşti şi este una dintre cele mai apreciate unităţi spitaliceşti din ţară.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar