news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sfinților Trei Ierarhi, obştea monahală a mănăstirii argeșene Robaia a fost binecuvântată prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie, foarte mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica mănăstirii de Ierarhul Argeșean, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a prezentat viața și activitatea Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, amintind că este foarte important să citim toate operele scrise de ei sub inspirația Duhului Sfânt.

Mănăstirea este construită pe cursul pârâului Robaia, unul din afluenţii principali ai râului Vâlsan. Este situată într-o zonă deluroasă la aproximativ 7 kilometri de comuna Muşăteşti.

Biserica datează din anul 1654 şi este ctitorită de Sava Şofarul din Muşăteşti şi soţia sa, Livera. Ridicată în formă de cruce greacă, a trecut de-a lungul timpului prin mai multe refaceri.

Cu o tradiţie seculară, ce coboară până în veacul al XIV-lea, prin purtarea de grijăși la îndemnul Ierarhului Argeșean, Mănăstirea Robaia a cunoscut în ultimii 25 de ani un amplu proces de renaştere administrativă şi duhovnicească.

Întreg ansamblu monahal se află sub ocrotirea Maicii Domnului, a Sf. Mare Mc. Gheorghe și a Sf. Cuv. Pafnutie Pârvu Zugravu.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar