news        mail   location

 
 

În Duminica a 13-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia argeșeană Alexandria – cătunul Jgheaburi.



 

Cu două zile înainte de cinstirea hramului închinat Nașterii Maicii Domnului, Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica satului împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a evidențiat că oamenii virtuoși descoperă frumusețea împărăției Lui Dumnezeu pe acest pământ, viața trăită de aceștia fiind o pregustare a Raiului.

Biserica parohiei Alexandria din comuna Corbi se află într-o zonă pitoarească de pe Valea Râului Doamnei. Aflată în cătunul Jgheaburi, în apropiere de mănăstirea Corbii de Piatră, acest sfânt locaș de rugăciune poartă hramurile ,, Nașterea Maicii Domnului” și ,, Sfântul Ioan Botezătorul”. A fost construită în anul 1960 de enoriașii vrednici din această parte a comunei Corbi într-o zonă cu mare încărcătură istorică și spirituală.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar