news        mail   location

 
 

Credincioșii din cartierul Grui au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în parohia cu hramul Sfântului Fanurie din municipiul Câmpulung Muscel.




 

Sfânta slujbă a fost săvârșită în Altarul de Vară construit în apropierea bisericii de zid.

Fiind ziua hramului, Chiriarhul Eparhiei a mulțumit tuturor credincioșilor care au contribuit la ridicarea sfântului altar amintind că orașul avea nevoie de o nouă biserică în această zonă.

Istoria acestei noi biserici construite în cartierul Grui din municipiul Câmpulung Muscel a început în anul 2007 odată cu sfințirea paraclisului din lemn. Evenimentul a avut loc la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt.

În anul 2009 a fost pusă piatra de temelie la biserica de zid care a fost construită foarte aproape de paraclis. Lucrările s-au derulat cu mare rapiditate în perioada 2010-2016, biserica fiind definitivată cu sprijinul credincioșilor musceleni.

În finalul slujbei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului lăcaș.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar