news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, a desfășurat o acțiune filantropică în câteva catune izolate din comuna Uda. 

În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, Așezământul Sfinții Împărați din Pitești, reprezentat prin părintele paroh Robert Nicolae, alături de inchinatori, a împărțit daruri materiale, care au constat în alimente neperisabile, dulciuri, articole vestimentare noi și produse igienico-sanitare pentru pruncii lui Dumnezeu, batranii singuri si familii nevoiașe din comuna Uda, catunele: Romana, Braniste, Ciorâca, Valea Negrului.

Viața este deosebit de grea pentru semenii noștri din aceste zone, unii împovărați de singurătate și de boală, iar majoritatea locuințelor din zonă nu sunt racordate la utilități, sunt oameni care nu au nici măcar electricitate.

Din cauza condițiilor vitrege, satele au rămas fară tineri, iar media de vârstă este de peste 70 de ani. Puținii copii care locuiesc aici străbat peste 4-5 km pe jos, prin pădure, până la școală. Mulți dintre locuitorii rămași sunt singuri, nu mai au rude în viață.

Au fost străbătute ulițele greu accesibile din aceste catune care formează zona cea mai săracă a județului nostru.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar