news        mail   location

 
 

A devenit deja un obicei ca la început de an școlar, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social – Filantropic și de Misiune, să desfășoare proiectul social filantropic,, Ghiozdanul meu” prin care copii proveniți din familii defavorizate să primească ghiozdane și rechizite școlare. 

Prin contribuția parohiilor din fiecare protopopiat, în aceste zile au fost achiziționate ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare. Beneficiarii au fost selecționați în urma unor anchete sociale realizate printr-o bună colaborare între protoierii, școli și primăriile locale.

În această dimineață, la Școala Gimnazială ,, I.I.C. Brătianu” din comuna Rătești, protopopiatul Topoloveni, 80 de copii au participat împreună cu dascălii lor la acțiunea desfășurată de Sectorul Social Filantropic al Eparhiei, coordonată de părintele consilier Andrei Diaconescu împreună cu părintele protoiereu Stan Stelian. Au fost oferite ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare, scopul fiind acela de a ajuta elevii proveniți din familii defavorizate, dar și de a motiva pe cei care au obținut până acum rezultate bune la învățătură.

În zilele următoare caravana socială ,, Ghiozdanul meu” va ajunge și în alte localități ale județului Argeș, Sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului fiind pregătit pentru a aduce bucurie la peste 700 de beneficiari.

Scopul acestei acțiuni sociale este de a se diminua abandonul școlar și de a se ușura situația financiară a familiilor care nu au posibilitatea să le ofere copiilor cele necesare pentru desfășurarea procesului educativ.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar