news        mail   location

 
 

Asezamantul "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din cadrul Protoieriei Pitesti, a desfasurat actiunea "Ghiozdanul meu" prin care au fost impartite daruri ce au continut ghiozdane echipate cu rechizite scolare specifice anilor de studiu, hainute noi, produse igienico-sanitare, precum si daruri de dulciuri și iconite. 

Impreuna cu bunii crestini, voluntari ai asezamantului, parintele paroh Robert Nicolae, a mers la școală generală din comuna Uda, unde toti cei 47 de elevi care invata aici au primit astfel de daruri pentru a incepe cum se cuvine noul an scolar, iar cei 7 micuți de la gradiniță au primit pachete cu hainuțe noi, jucării și dulciuri.
De asemenea, au fost dăruite carti pentru biblioteca școlii si material didactic auxiliar pentru grupa de la grădiniță.

Prin astfel de actiuni se doreste incurajarea educatiei si impiedicarea abandonului scolar.
Directorul școlii a multumim pentru binecuvantarea si darul oferit, conturându-se importanta sustinerii elevilor pentru a beneficia de conditii optime de educatie.
Puținii copii care locuiesc aici străbat peste 4-5 km pe jos, prin pădure, până la școală și vin din cătunele Braniștea, Romana, Valea Negrului și Ciorâca.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar