news        mail   location

 
 

Cu arhiereasca binecuvântare primită de la Înaltpreasfinţitul Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Argeșului şi Muscelului a fost săvârşită Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, săvârșită în limbajul mimico-gestual liturgic românesc cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Grigore Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului.



 

Sfântul Grigore Palama, este ocrotitorul comunităţii persoanelor cu deficiențe de auz din Patriarhia Română.

La hramul bisericii din Piteşti aflată în incinta complexului eclesial Mavrodolu au fost prezente persoane din comunitățile de surzi Pitești, Mioveni, Câmpulung și Târgoviște. La această reuniune duhovnicească a luat parte preot Istrate Cătălin din Mioveni și precum și preoții Toma Marius Cezar și Țîru Cătălin din Pitești, preoți care deservesc Comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz din Argeș

La sfârşitul dumnezeieştii Liturghii săvârşite prin semne laolaltă cu preoții și credincioșii, a avut loc o agapă frăţească, prin grija părintelui slujitor Sturzeanu Victor de la parohia Mavrodolu.

Biserica Ortodoxă Română a considerat întotdeauna că persoanele cu deficiențe de auz trebuie să aibă acces la cuvântul Evangheliei pe care să îl vadă cu ochii, să îl simtă în sufletele lor şi să îl transmită prin semne fraţilor surzi în virtutea Apostolatului universal de care ne-a învrednicit Dumnezeu Cel Înviat din morţi.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar