news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului și Muscelului, în anul 2020 a fost amenajat corespunzător normelor în vigoare, un Centru After School închinat Sfântului Vasile cel Mare, la demisolul bisericii "Așezământului Sfântul Nectarie" din Pitești, coordonat de părintele slujitor Eugen Robert Nicolae.



 

Beneficiari sunt 15 copii proveniți din familii încercate de greutățile vieții, familii monoparentale sau numeroase, aflați în plasament la bunici/rude, copii care au părinții bolnavi, fără venituri, cu părinți șomeri/fără loc de munca, toți aceștia  beneficiază de:

- zilnic (luni - vineri) masa caldă si gustare după amiaza;

- meditații și rezolvarea temelor, limba engleza;

- biblioteca;

- consiliere psihologică, duhovnicească;

- servicii medicale;

- activități recreative (in aer liber, cursuri de dans, șah, cursuri de calculator).

Voluntarii care ajuta la pregătirea temelor sunt cadre didactice și elevi de la Colegiul Național "Zinca Golescu" și Colegiul Național "Alexandru Odobescu".

Centrul a fost inițiat din dorința de a împleti educația școlară cu cea creștină. Proiectul vizează conturarea unor personalități integre, insuflate de duhul credinței, care cultivă valorile morale, culturale și dragostea față de aproapele.

Printre obiectivele Centrului se mai numără: dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și a spiritului de echipă, a capacităților de cooperare socială și relaționarea de grup, educația pentru sănătate, dezvoltarea psiho-somatică armonioasă, educația ecologică (respectul pentru natură și mediul înconjurător), educația artistică și stimularea creativității.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar