news        mail   location

 
 

Cu prilejul aniversării a 102 ani de activitate neîntreruptă a Depozitului Central  de Arhivă al Arhivelor Militare Naționale Române, a fost organizată de către Ministerul Apărării Naționale Române – Depozitul Central de Arhivă Pitești, în colaborare cu Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din Pitești, o Sesiune de comunicări științifice: Armata Română și Casa Regală a României.



 

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, la eveniment a participat părintele consilier eparhial Andrei Diaconescu, care a transmis Mesajul Arhieresc, în care s-a subliniat faptul că: „desfășurarea sesiunii de comunicări științifice, cu o temă inspirată de aniversarea Centenarului Încoronării de la Alba Iulia, pe lângă latura culturală, are menirea să ilustreze prin valrooase informații șiș mărturii istorice, rolul determinant al oamenilor de Stat inspirați de Dumnezeu, în parcursul istoric al României.”

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Comandor Iosif Bencze, director adjunct în Statul Major al Apărării, Colonel Liviu Corciu, șeful Arhivelor Militare Naționale Române, angajați ai Depozitului Central, veterani de război și oficialități din administrație, Marius Nicolaesce – vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, prefectul Radu Perianu și primarii Cristian Gentea și Ion Georgescu.  

Arhivele Militare Naționale au contribuit în permanență la conservarea și valorificarea tezaurului Armatei României. Rolul acestora a fost și rămâne acela de a păstra documentele privind evoluția, rolul, tradițiile și simbolurile militarilor români, a celor care au luptat pentru integritatea și suveranitatea țării noastre.

Sesiunea a cuprins și recenzia volumului “Armata Română și Casa Regală a României”, precum și a volumelor 3 și 4 ale lucrării “Casa Regală a României în cronicile neoficiale ale Monitorului Oficial, 1866-1877”. De asemenea, în holul corpului central al Universității din Pitești, gazdă a evenimentului, a fost vernisată expoziția fotodocumentară “Armata Română și Casa Regală a României”.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar