news        mail   location

 
 

În județul Argeș  a fost marcată astăzi Ziua Mondială a Donatorului de Sange. În acest sens la Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești a fost organizată o amplă acțiune de donare de sânge la care au participat reprezentanți ai primăriilor din orașele Pitești și Mioveni, precum și preoți de la diferite parohii argeșene împreună cu credincioșii.



 

Proiectul este rezultatul parteneriatului încheiat între Consiliul Județean Argeș, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Primăria Municipiului Pitești, Primăria Mioveni și Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești.

La chemarea Sectorului Social-filantropic și de misiune al Eparhiei, preoții și credincioșii argeșeni au făcut acest gest de dragoste creștină, întrucât au înţeles cât de mult contează fiecare picătură de sânge pentru salvarea vieților celor bolnavi.

Marcarea anuală a acestei zile favorizează creşterea gradului de conştientizare a necesităţii de sânge şi produse sanguine sigure şi, de asemenea, este un prilej pentru a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, neplătiţi, pentru gestul lor salvator de vieţi.

Totodată, Ziua mondială a donatorului de sânge dă ocazia de a chema la acţiune guvernele şi autorităţile naţionale de sănătate pentru a furniza resurse adecvate şi a pune în aplicare sisteme şi infrastructuri pentru a creşte colectarea sângelui de la donatori de sânge voluntari.

Patriarhia Română derulează din anul 2013 campania naţională de donare de sânge intitulată „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, preoții fiind îndemnați să transmit credincioșilor că sângele donat reprezintă un act de milostenie faţă de aproapele aflat în suferinţă.   

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar