news        mail   location

 
 

Pe fondul dramatic al declanşării războiului din Ucraina şi al catastrofei umanitare provocată de acesta, Biserica Ortodoxă Română s-a mobilizat încă din primele zile ale acestui conflict, acordând ajutor multiplu refugiaţilor ucraineni sosiţi pe teritoriul ţării noastre.



 

În acest sens, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, la îndemnul și cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, a organizat o nouă etapă a campaniei umanitare: „Împreună pentru refugiații ucraineni”.

De această dată, sub coordonarea părintelui consilier Andrei Diaconescu și a părintelui inspector eparhial Alexandru Panciuc, în curtea bisericii cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din parcul Lunca Argeșului a fost organizată o agapă  pentru  membrii familiilor de refugiați ucraineni găzduiți pe teritoriul județului Argeș. În cadrul acestei întâlniri emoționante, peste 60 de persoane au avut ocazia să participe la o slujbă oficiată în limba ucraineană.

Sectorul Social-Filantropic a finanțat organizarea acestei mese având sprijinul total al voluntarilor veniți să aducă puțină lumină în sufletele întristate ale celor care au fost obligați să-și părăsească țara datorită războiului.

Întâlnirea a avut drept scop identificarea principalelor probleme cu care se confruntă refugiații ucraineni, precum și informarea acestora cu privire la documentele pe care trebuie să le obțină pentru a se bucura de toate ajutoarele oferite de statul roman.

Campania umanitară: „Împreună pentru refugiații ucraineni” continuă și în perioada următoare prin implicarea credincioșilor argeșeni care au dat dovadă  până acum de multă solidaritate și dragoste creștină.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar