news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a desfășurat o acțiune în câteva cătune izolate din comuna Uda, din cadrul Protoieriei Pitești.



 

Așezământul Sfinții Împărați din Pitești, a împărțit daruri materiale, care au constat în: alimente, dulciuri, haine noi, jucării, produse igienico-sanitare, la cei 57 de elevi din catunele: Romana,  Braniste, Ciorâca, Valea Negrului.

Viața este deosebit de grea pentru semenii noștri din aceste zone, unii împovărați de singurătate și de boală, iar majoritatea locuințelor din zonă nu sunt racordate la utilități, sunt oameni care nu au nici măcar electricitate. Din cauza condițiilor vitrege, satele au rămas fară tineri, iar media de vârstă este de peste 70 de ani. Puținii copii care locuiesc aici străbat peste 4-5 km pe jos, prin pădure, până la școală. Mulți dintre locuitorii rămași sunt singuri, nu mai au rude în viață.
La "Secția de nou-nascuti" - Spitalul Jud., au fost lăsate  daruri (hăinuțe noi, pampers, fructe, apă, produse igienico-sanitare și de îngrijire) pentru mame și pruncuți.

De asemenea, 15 familii nevoiașe din care provin copiii de la Centrul After School "Sfântul Vasile cel Mare" al Asezamantului, au primit daruri pentru Sarbatoarea Invierii Domnului, care au constat în haine noi, alimente, fructe, produse de igiena și curățenie, precum și daruri duhovnicești de icoane și carte de rugăciune. 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar