news        mail   location

 
 

Pe fondul dramatic al declanşării războiului din Ucraina şi al catastrofei umanitare provocată de acesta, Biserica Ortodoxă Română s-a mobilizat încă din primele zile ale acestui conflict, acordând ajutor multiplu refugiaţilor ucraineni sosiţi pe teritoriul ţării noastre.



 

În acest sens, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, la îndemnul și cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, a organizat ieri după-amiază  o nouă etapă a campaniei umanitare: „Împreună pentru refugiații ucraineni”.

De această dată, sub coordonarea părintelui consilier Andrei Diaconescu și a părintelui inspector eparhial Alexandru Panciuc, în Sala de Conferințe a protoieriei Pitești a avut loc o întâlnire a membrilor familiilor de refugiați ucraineni, care au primit găzduire pe teritoriul județului Argeș. Scopul  a fost acela de a se cunoaște principalele probleme cu care se confruntă  și de a se identifica soluțiile pentru rezolvarea acestora.

Cu această ocazie, Sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei a făcut fraților veniți din Ucraina inviația de a participa la o agapă pascală ce urmează a fi organizată în Săptămâna Luminată.

Campania umanitară: „Împreună pentru refugiații ucraineni” continuă și în perioada următoare prin implicarea credincioșilor argeșeni care au dat dovadă  până acum de multă solidaritate și dragoste creștină.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar