news        mail   location

 
 

În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.



 

În cadrul acestora preoții conferențiari au pregătit  diferite referate cu teme legate de titulatura Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, la parohia Lerești a avut loc o întâlnire a slujitorilor Sfintelor Altare, iar preoții din cercul pastoral-misionar nr. 2 al protoieriei Mioveni s-au întâlnit în după-amiaza zilei de ieri în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului  din parohia Micești.  Lucrările au debutat cu săvârșirea rugăciunii, urmată de susținerea referatelor întocmite pe tematica stabilită de Sfântul Sinod.

Chiriarhul Eparhiei a participat și astăzi la întâlnirea preoților din cercul pastoral-misionar nr. 1 al protoeriei Pitești desfășurată în biserica cu hramul  Sfânta Cuvioasa Parascheva din parohia Morărești.

În cadrul acestor întâlniri, Ierarhul Argeșean a dorit să transmită preoților din cele două protopopiate că au obligaţia creştinească  de a înmulţi rugăciunea, pocăinţa şi iubirea milostivă pentru semenii noştri aflaţi în situaţii dificile. Deasemenea, a adresat preoților îndemnul de a păstra permanent în actualitate grija față de vârstnicii din parohii.

În cadrul acestor întâlniri au fost dezbătute diferite aspecte pastoral-administrative din viața parohiilor argeșene arondate celor două cercuri pastoral-misionare, toții preoții fiind îndemnați să facă eforturi în a asigura  cele mai bune condiții pentru buna desfășurare a slujbelor în bisericiile parohiale.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar