news        mail   location

 
 

De Sfintele Sărbători ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos și chiar în orice clipă a vieții noastre, primul gând care trebuie să ne izvorască din minte și din inimă este acela de a aduce din tot sufletul, laudă și mulțumire Sfintei Treimi: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, pentru că au binevoit a ne gândi și întrupa, aducându-ne în frumusețea acestei lumi văzute!



 

Credincioși din toate colțurile țării, au primit Sfânta Lumină la Catedrala Arhiepiscopală, ctitorită de Sfântul Voievod Neagoe Basarab, din municipiul Curtea de Argeş.

Slujba de Înviere a fost oficiată în baldachinul din faţa sfântului locaş, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că trebuie: „Să ne bucurăm mereu, și mai ales de Ziua Învierii Sale, bucurie care să rămână pururea în casa noastră, în Grădina Maicii Domnului, România, în Europa și în lumea toată! Să ne facem bucurie unii altora, și să ne aducem aminte de primele cuvinte rostite de Iisus Hristos după Înviere, către femeile mironosițe când au ajuns la mormânt, Cuvinte dumnezeiești: Bucurați-vă!”

Chiriarhul Eparhiei a încheiat cuvântul de învățătură cu un îndemn: „Rugăm pe Iisus cel Înviat, să ne apere pe toți de ciuma păcatului, de foamete, de secetă, de cutremur, de potop, de sabie, de năvălirea altor neamuri, de războiul cel dintre noi și să trăim pe acest pământ dăruit de Dumnezeu, în bună pace și bucurie: ,,Acestea vi Le-am spus, ca bucuria noastră să fie deplină și de Ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar