news        mail   location

 
 

Parohia argeșeană Micești și-a sărbătorit astăzi hramul închinat praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Încă de la primele ore ale dimineții, credincioșii acestei comunități au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

Ierarhul Argeșean a săvârșit cu această  și slujba de sfințire a ramurilor de salcie

În cuvântul rostit, Chiriarhul a apreciat în mod deosebit arhitectura bisericii, precum și modul în care s-a realizat restaurarea acesteia, amintind că sfântul locaș din Micești este cu adevărat o floare pentru această comunitate. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a adresat urări de sănătate celor sărbătoriți în această zi de mare praznic.

Biserica parohiei Micești cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită în anul 1844 cu osteneala și cheltuiala credincioșilor din localitate și a preotului Barbu Bîrzotescu.

După ample lucrări de restaurare, în anul 2018 a fost pus cel de-al doilea hram închinat praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar