news        mail   location

 
 

Credincioșii argeșeni din parohia Podeni, comuna Buzoiești, protopopiatul Costești, au trăit astăzi momente de mare bucurie. În această duminică a XVIII-a după Rusalii, comunitatea a fost binecuvântată de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul care a oficiat  Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului.



 

Prezența Ierarhului Argeșean în această parohie a fost motivată și de construcția unei noi capele mortuare care s-a ridicat în curtea bisericii cu sprijinul primăriei comunei Buzoiești și a credincioșilor din localitate. Astfel, reprezentanții administrației locale și enoriașii parohiei au avut ocazia să participe astăzi și la slujba de sfințire a acesteia săvârșită de Chiriarhul Eparhiei după Sfânta Liturghie.  Noua capelă mortuară din parohia Podeni a fost ridicată în ultimii doi ani primind drept ocrotitor Sf. Ioan Botezătorul

Acest proiect a fost realizat în mod deosebit prin implicarea preotului paroh Bogdan Drăgan care a fost sprijinit în acest demers de primăria comunei Buzoiești. Drept mulțumire, Ierarhul locului a oferit distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”, preoților slujitori Bogdan Drăgan și Ion Dulduruc.

Biserica parohială Podeni cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost construită în perioada 1866-1868, urmând ca între 1910 - 1913 să fie refăcute zidurile acesteia prin stăruința preotului Lazăr Nicolescu.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar