news        mail   location

 
 

Începutul anului bisericesc a fost sărbătorit astăzi și la mănăstirea argeșeană Robaia. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul s-a aflat cu această ocazie în biserica acestui vechi așezământ monahal pentru a oficia  Sfânta Liturghie.



          

Împreună slujitori au fost astăzi și preoții veniți din parohiile aflate pe Valea Râului Vâlsan. Din acest sobor a făcut parte și părintele Prof. Univ. Dr. Vasile Sorescu, care a rostit un cuvânt despre însemnătatea zilei de 1 septembrie.

Ierarhul Argeșean a explicat de ce este important să întâmpinăm cu rugăciune noul an bisericesc, amintind totodată de Sfinții Cuvioși Simeon Stâlpnicul și Dionisie Exiguul.

În apropiere de mănăstirea Robaia se găsește locul numit ,, La Pustnici” unde se presupune că au viețuit în trecut sihaștrii care au pus bazele schitului Robaia. Pentru aceștia a fost săvârșită astăzi și o slujbă de pomenire.

Așezământul monahal de la Robaia, astăzi mănăstire de maici, se află sub ocrotirea Maicii Domnului, a  Sf. Mare Mc. Gheorghe și a Sf. Cuv. Pafnutie Pârvu Zugravu.

Biserica datează din anul 1654 şi este ctitorită de Sava Şofarul din Muşăteşti şi soţia sa, Livera. Ridicată în formă de cruce greacă, a trecut de-a lungul timpului prin mai multe refaceri.

Mănăstirea Robaia a cunoscut în ultimii 25 de ani un amplu proces de renaştere administrativă şi duhovnicească.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar