news        mail   location

 
 

În Duminica a III-a din Postul Paștelui, la două zile de la sărbătorirea hramului închinat praznicului Bunei Vestiri,  credincioșii parohiei argeșene Priboienii de Sus din protopopiatul Topoloveni au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie  oficiată  de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de chemarea lui Hristos prin care suntem îndemnați să ne  asumăm  total crucea vieții.

La bucuria reîntâlnirii cu Ierarhul Argeșean s-a adăugat astăzi și momentul în care credincioșii parohiei Priboienii de Sus au fost martori la instalarea noului preot paroh în persoana părintelui Isăroiu Romeo Adrian. Acesta primește noua misiune pastorală după pensionarea vrednicului preot Ion Isăroiu care a slujit în mijlocul acestei comunități timp de 38 de ani.

Biserica Parohiei Priboienii de Sus cu hramul “Buna Vestire” a fost ridicată într-un singur an (1942-1943), prin osteneala preotului Ilie Cercel, fost protopop de Muscel, decedat la 14 septembrie 1957, ajutat de ginerele său Ioan Gorgoi, preot coslujitor la această biserică, decedat în anul 1994.

Acest sfânt lăcaș s-a ridicat pe locul unei biserici mai vechi din 1844, zidită prin osteneala preotului Ioan Oprescu, impreuna cu jupânii Cristea și Crăciun.

Lucrarile de pictură au fost executate de pictorul Ioan Dogărescu în ulei ( interiorul biserici ) si în tehnica frescă ( tinda si frontispiciul bisericii), iar mobilierul bisericii împreună cu catapeteasma au fost lucrate în lemn de stejar de sculptorul Iliescu din București.

 La 14 noiembrie 1943 a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Episcop Iosif Gafton.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar