news        mail   location

 
 

În data de 05 martie 2022 a fost săvârșită slujba de pomenire a părintelui Toma Constantin, care în anul 2004 a plecat la cele veșnice.



 

A fost hirotonit de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului la data de 01 septembrie 1997, în Poiana Pustnicilor – Mănăstirea Robaia.

Sfinția Sa, este primul preot ortodox – persoană surdă – care a fost hirotonit pentru prima comunitate ortodoxă din Patriarhia Română.

Slujirea și viețuirea jertfelnică a părintelui Toma Constantin a fost apreciată de către Părintele Arhiepiscop Calinic, ca fiind o persoană și slujitor al lui Dumnezeu, prin mimică și gest, de o înaltă ținută duhovnicească și pastoral-misionară.

Încă din anul 1996, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a făcut misiune pastorală în Patriarhia Română, participând efectiv la constituirea comunităților creștin ortodoxe din Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Iași, Slatina, Craiova și București.

Pe tărâm editorial și misionar, părintele Toma Constantin împreună cu părintele Onu Constantin, a contribuit semnificativ la elaborarea primului Liturghier tradus pe înțelesul surzilor din Patriarhia Română și de asemenea, a adus un aport semnificativ la realizarea lucrării Simbolistica Semnelor, precum și la integrarea credincioșilor surzi în viața Bisericii Dreptmăritoare Ortodoxă.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar