news        mail   location

 
 

Credincioșii argeșeni din comuna Micești, parohia Trioslav au trăit astăzi momente de mare bucurie. După șase ani de lucrări, noua biserică cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.



 

După acest moment mult așteptat de întrega comunitate, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat felicitări celor care s-au implicat în realizarea acestui important proiect, amintind în mod deosebit de necesitatea construirii unei biserici pentru credincioșii parohiei Trioslav.

Pentru implicare și buna administrare, părintele paroh Andrei Onu a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția de iconom stavrofor. De asemenea au fost oferite diplome de vrednicie ctitorilor care au avut o contribuție mai însemnată.

Înființată în anul 2013, parohia Trioslav avea nevoie de un locaș de rugăciune. Terenul necesar edificării actualei biserici, în suprafață de 1.235 m.p., a fost donat Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului de către Familia Domnului Toroilă Marian.

De-a lungul desfășurării etapelor de construcție în perioada 2015-2021, Parohia Troislav a fost sprijinită financiar de Consiliul Local și Primăria Comunei Micești, reprezentată de Domnul Primar Voicu Dumitru, de alți donatori și sponsori

Biserica a fost împodobită cu pictură bisericească în tehnica tempera, realizată de către pictorul Irimia Sorin din Orașul Topoloveni, Județul Argeș.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar