news        mail   location

 
 

În ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci, obștea monahală de la schitul argeșean de maici Brătășești  s-a bucurat de prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic,  care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a evidențiat importanța praznicului cinstit astăzi, insistând asupra faptului că Sfânta Cruce trebuie făcută corect și că fiecare trebuie să ne asumăm crucea ca dar de la Dumnezu.

Aflat în cătunul Florinei din satul Brătești, comuna Albești, județul Argeș, schitul are hramurile „Sfinții Serghie și Vah” și „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

După mulți ani în care schitul Brătășești a trecut prin perioade dificile, în anul 1998,  la inițiativa Chiriarhului Eparhiei, viața monahală a fost reînviată, fiind aduse câteva călugărițe de la mănăstirea Robaia. Acestea au făcut eforturi foarte mari pentru restaurarea bisericii și construcția unui nou corp de chilii.

Biserica are o vechime respectabilă fiind  înălțată în anul 1735 pe ruinele unei constructii mai vechi.  A fost părasită între anii 1914-1924, urmând a fi restaurată până în anul 1928 când este repopulată cu călugărițe. În 1957 este transformată în mănăstire de călugări, care însă sunt obligați s-o părăseasca și ei în urma decretului din 1959.

În ședința Sfântului Sinod al B.O.R. din 24 februarie 2016 s-a aprobat ca metocul mănăstirii Robaia să devină schit autonom.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar