news        mail   location

 
 

În fiecare an, în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii, o sărbătoare închinată Maicii Domnului.



 

 

Acest mare praznic a fost cinstit şi în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Slujba de sfinţire a apei săvârşită încă de dimineaţă a fost urmată de Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Înaltpreasfintitul Părinte Arheipiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în noua Catedrala Arhiepiscopala din municipiul Curtea de Argeş.

Cu această ocazie Înaltpreasfinţia sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, amintind de importanţa acestei sărbători închinată Maicii Domnului.

Sărbătoarea cinstită astăzi este așteptată cu multă bucurie de toți credincioșii argeșeni care au venit pentru a lua apă sfințită numită și agheazma mica, respectând toate măsurile luate de autorităţi privind distanţarea socială.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar