news        mail   location

 
 

În a doua zi a praznicului Învierii Domnului, mănăstirea argeșeană Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel a trăit momente de mare încărcătură spirituală.



 

Credincioșii musceleni au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic.  Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre însemnătatea acestei mari sărbători care a făcut posibilă intrarea noastră în Împărăția lui Dumnezeu.

Cu această ocazie,  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oferit părintelui ieromonah Visarion Pristavu, viețuitor al mănăstirii Negru Vodă, distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”.

Începuturile mănăstirii Negru Vodă se regăsesc în anul 1215, aceasta trecând ulterior prin diferite etape de rezidire și restaurare. Desfințată în 1959 de regimul comunistm a fost reînființată în anul 1989 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, funcționând în prezent ca mănăstire de călugări.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar