news        mail   location

 
 

În viața noastră de toate zilele, trebuie să avem către noi înşine inimă de judecător, către aproapele inimă de mamă, iar către Dumnezeu inimă de fiu. Pe Dumnezeu suntem datori să-l iubim din toată inima noastră, din toată puterea şi virtutea, fiind gata să ne dăm viaţa pentru El, aşa cum au făcut sfinţii mucenici, ierarhii  și cuvioşii, care s-au jertfit pentru dragostea lui Hristos şi pentru Evanghelie. 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune a venit în ajutorul creștinilor aflați în regiunea Cernăuți din Ucraina, care se confruntă cu războiul și lipsurile de tot felul.

Părintele Panciuc Alexandru, inpector eparhial a însoțit convoiul umanitar al parohiei Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel, coordonat de părintele slujitor Lipan Florentin. Credincioșii rucăreni au donat alimente neperisabile, produse de igienă, apă îmbuteliată, pampers, lapte, pilote și articole de prim ajutor, care au ajuns la cei aflați în suferință, urmând ca și în perioada următoare să mai ajungă și alte transporturi în această regiune.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar