news        mail   location

 
 

Pe fondul dramatic al declanşării războiului din Ucraina şi al catastrofei umanitare provocată de acesta, Biserica Ortodoxă Română s-a mobilizat încă din primele zile ale acestui conflict declanşat de Rusia împotriva unei ţări independente şi suverane, acordând ajutor multiplu refugiaţilor ucraineni sosiţi pe teritoriul ţării noastre, în Republica Moldova, precum şi cetăţenilor rămaşi în Ucraina.



 

Cu ajutorul platformei «Ajută cu bucurie!» a Patriarhiei Române și a Federației Filantropia, cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucureștilor, Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Arhiepiscopiei Râmnicului, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, respectiv al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, un nou transport umanitar al Patriarhiei Române a ajuns în această săptămână în Republica Moldova, la Cahul, după cel trimis în Chișinău, la începutul lunii. Tirul a fost încărcat cu 20 de tone de ajutoare constând în produse alimentare neperisabile, articole vestimentare, pături și produse igienico-sanitare.

Cu ajutorul campaniei umanitare: „Împreună pentru refugiații ucraineni”, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a trimis tot la Cahul un alt transport, constând în alimente neperisabile, conserve, apă, pampers, lapte praf, dulciuri, obiecte de igienă personală, lenjerii și pilote.

Cu această ocazie, delegația argeșeană  trimisă de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a fost întâmpinată  cu multă bucurie de Preasfințitul Părinte Veniamin la sediul episcopiei din Cahul.

Federația Filantropia va mai trimite săptămâna viitoare un tir cu ajutoare în Chișinău, la Misiunea socială „Diaconia”, tot pentru refugiații ucraineni.

Biserica Ortodoxă Română desfășurat  în ultimele săptămâni o amplă lucrare social-filantropică  reușind să amelioreze efectele  crizei umanitare din țara vecină  cu ajutoare în valoare de aproximativ 24 milioane de lei.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar