news        mail   location

 
 

Pe fondul dramatic al declanşării războiului din Ucraina şi al catastrofei umanitare provocată de acesta, Biserica Ortodoxă Română s-a mobilizat încă din primele zile ale acestui conflict declanşat de Rusia împotriva unei ţări independente şi suverane, acordând ajutor multiplu refugiaţilor ucraineni sosiţi pe teritoriul ţării noastre, în Republica Moldova, precum şi cetăţenilor rămaşi în Ucraina.



 

În acest sens, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, la îndemnul și cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, a organizat săptămâna aceasta  a doua etapă a campaniei umanitare: „Împreună pentru refugiații ucraineni”.

În urma apelului de a fi solidari cu cei aflați în război, credincioșii și preoții argeșeni , dimpreună cu numeroși voluntari, au strâns  peste 20 de tone de ajutoare constând în: alimente neperisabile, conserve, apă, pampers, lapte praf, dulciuri, obiecte de igienă personală, lenjerii, pilote.  Toate acestea au fost oferite către centrele stabilite în cele șase protopopiate ale Eparhiei.

 Prin implicarea părinților protoierei și a preoților,  toate ajutoarele colectate au fost centralizate la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni.

Sub  atenta supraveghere a părintelui consilier Andrei Diaconescu,  foarte mulți voluntari au ajutat la încărcarea  și sortarea acestora în tirul care urmează să se alăture săptămâna viitare convoiului umanitar organizat de Patriarhia Română pentru refugiații ucraineni aflați în zona Cahul din Republica Moldova.

Campania umanitară: „Împreună pentru refugiații ucraineni” continuă și în perioada următoare în centrele deja stabilite din cele șase protoierii ale Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului..

Acțiunea socială vine să completeze vasta implicare filantropică a Bisericii Ortodoxe Române prin toate Eparhiile din țară, până în prezent fiind  organizate 128 transporturi umanitare pe teritoriul României, 47 în Ucraina şi 10 în Republica Moldova.

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar