news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a desfășurat prin Așezământul "Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul", din Pitești, o acțiune socială și duhovnicească la Secția Oncologie din incinta Spitalului Bălcescu, Municipiul Pitești.

 

După ce au fost dăruite cele necesare pentru saloanele bolnavilor internati, pe 4 februarie de Ziua Mondiala de luptă împotriva Cancerului, s-a aflat de nevoia pentru scaune medicale cu rotile.

Astăzi au fost dăruite 5 scaune pentru deplasarea pacienților în interiorul secției, mai ales către zona de tratament.

Personalul medical a mulțumit Bunului Dumnezeu și Sfântului Ierarh Nectarie vindecătorul de cancer, pentru darul primit.

Așezământului Sfinții Împărați din Pitești, desfășoară o activitate rodnică, filantropică și duhovnicească pentru ajutorul persoanelor bolnave de cancer din județul Argeș.
Pe data de 9 noiembrie 2021, când s-au împlinit 60 de ani de la canonizarea Sfântului Nectarie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a așezat piatra de temelie pentru ridicarea "Centrului de consiliere pentru bolnavii de cancer- "Sfântul Nectarie Taumaturgul" în curtea Așezământului Sfinții Împărați, unde se află și racla cu moaștele sfântului ocrotitor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar